PERSONAL PÅ DANSVERKSTAN
 
 
 

TIM LAGERSTRÖM
Hej, mitt namn är Tim Lagerström.

Så långt jag kan minnas har jag haft en förmåga att dras med av rytmik och musik. Hela min uppväxt har genomsyrats av allsköns musikgenrer och tack vare det känner jag att jag kan anamma och uppskatta ett stort utbud av musik- samt dansstilar.

Jag började dansa Hip Hop på Dansverkstan som nybliven tonåring och har sedan dess dansat och tävlat till och från inom SDO, IDO samt battlat i andra sammanhang. Under gymnasietiden gick jag bland annat dansprofil och fick andra influenser från stilar som modern/Jazz.

 

Efter gymnasiet gick jag dessutom ett år på Åsa folkhögskola där jag gick programmet Five styles. Programmet innefattar fem stilar som alla hör till Streetdance, stilarna i fråga är Hip Hop, Locking, Popping, Breakdance och House.
Programmet var både praktiskt och teoretisk då det var mycket träning men även omfattande historik kring hur dansstilarna uppkom. Vi fick lära oss en mängd andra stilar som gav insikt om dansstilars kulturella utbredning samt evolution. Ett stickprov av dem stilarna är, Capoeira, autentisk jazz, salsa, västafrikansk dans.

Sammanfattningsvis har dansen varit med i en eller annan form i mitt liv, och att tolka musiken via rörelser har alltid varit nära hjärtat, där relationen gentemot musiken betyder mest.