TÄVLINGSDANS PÅ DANSVERKSTAN
 
 
NYHETER     OM OSS     KURSER / BOKA     LÄRARE     ZUMBA&TRÄNING     TÄVLINGSDANS
 
Dansverkstans upplägg för tävlingsdansare
Dansverkstans tävlingsgrupper innehåller;
Fysträning och styrka, teknikövningar, mentalträning, coachad träning med direkt feedback och hjälp samt "rundor".
Nytt för år 2020 är supercoach träning i disco och hiphop, Koreografi och Coachklass. Integrerad klass med 30 min koreografi/teknik & 30 min tg coach i Disco- och Eng.freestyle, Slow, Battle, Old school, EB och personlig feedback på söndagar efter tävling samt direkt korrigering (filma din tävling och ta med och visa på träningen dagen efter).

Vi rekommenderar även våra tävlingsdansare att gå på de fria träningar som finns i schemat samt boka pdt eller pkt för snabbare utveckling.
Det är viktigt för dansarna att träna i en positiv miljö utan favorisering eller negativa känslor så vi startar och slutar klassen med att ta fram våra positiva känslor/tankar med vår dans samt prestation. Varje lektion har ett syfte att förbättra något om det så är positiv inställning eller ett steg, hållning, m.m.
Det förekommer noll tolerans mot mobbing på Dansverkstan så vi alla hjälps åt till att hålla en glädjefylld och stärkande känsla vid varje klass.

Dansverkstan samarbetar med föreningen DTLH som sponsrar Dansverkstans tävlingsdansare
För att få tävla i dans och tävlingsträna i Dansverkstans tävlingsgrupper krävs medlemskap i DTLH och tävlingslicens. I tävlingslicensen ingår en olycksfallsförsäkring via SDO (Sveriges Dans Organisation). Licensansökan och betalning görs på www.dans.se. Det är också där man sedan anmäler sig till tävlingar man vill delta på.
Boka aktiviteter och artiklar Boka aktiviteter och artiklar Boka aktiviteter och artiklar Boka aktiviteter och artiklar Slow
Detta är klassen för dig som gillar att jobba med uttryck och känslor. Här dansar vi till ballader eller akustisk musik där fokus blir att hitta låtens tema och förmedla den. Det kan bli allt från kärlek till smärta. Koreografin speglar låten och man jobbar med ett lyriskt uttryck till musiken, texten samt att förmedla en känsla. Dansen har en ständig rörelse i kroppen med förlängning och dynamik, kraftfulla hopp eller golvrullningar förekommer för att förstärka musikens budskap.

Boka aktiviteter och artiklar Feedback för tg dansare
Personlig feedback samt direkt korrigering idisco,konstnärligt,slow och hiphop. Sponsras av DTLH.
Filma din tävling och ta med och visa på träningen dagen efter. Bokning via timecenter.