KURSER PÅ DANSVERKSTAN
 
 
 


Boka aktiviteter och artiklar Fusion
Här blandar vi 3 dansstilar, i uppvärmning blir det fokus på balettövningar för att sedan går över till disgonalövningar och korta danskoreografier i stilarna Modern dans/Contemporary och Jazz.

Balettjazz
På ett lätt och enkelt sätt lär sig barnen balett och jazzteknik samt korta danser. Baletten lägger grunden för fortsatt dans i högre åldrar då de får träna upp en heltäckande dansteknik. Barnen får på klass dansa efter sina egna förutsättningar, det viktiga är att hitta dansglädjen och har kul tillsammans med andra.

Slow/lyricaljazz
Detta är klassen för dig som gillar att jobba med uttryck och känslor. Här dansar vi till ballader eller akustisk musik där fokus blir att hitta låtens tema och förmedla den. Det kan bli allt från kärlek till smärta. Koreografin speglar låten och man jobbar med ett lyriskt uttryck till musiken, texten samt att förmedla en känsla. Dansen har en ständig rörelse i kroppen med förlängning och dynamik, kraftfulla hopp eller golvrullningar förekommer för att förstärka musikens budskap.

Jazz burlesk
Dans och uppvärmningar inspireras av filmer som Cabaret, Moulin Rouge och Burlesque! Utgång i den traditionella jazzdansen med stort fokus på kvinnlighet, styrka och självförtroende. Vi kommer även att använda oss av tex stolar, hattar och andra roliga komplement i vårt dansande för extra uttryck. Svettig, kaxig och rolig dans utlovas!

Dansteknik
En klass där du tränar olika tekniska moment inom dans såsom snurrar, hopp och olika varianter av kickar.
Passande träning samt komplettering till andra danser och lämplig för tävlingsdansare.