KURSER PÅ DANSVERKSTAN
 
 
 


Boka aktiviteter och artiklar

Balettjazz
På ett lätt och enkelt sätt lär sig barnen balett och jazzteknik samt korta danser. Baletten lägger grunden för fortsatt dans i högre åldrar då de får träna upp en heltäckande dansteknik. Barnen får på klass dansa efter sina egna förutsättningar, det viktiga är att hitta dansglädjen och har kul tillsammans med andra.

Jazz
Har vuxit fram ur den klassiska jazzdansen. Det är dynamiskt, lustfyllt, tekniskt och svettigt! Vi dansar till kommersiell musik i olika diagonaler och kombinationer, jobbar mycket med tempo, piruetter och hopp. Stor vikt ligger på klassisk jazzteknik, men med ett inslag av många andra dansstilar. Det är feminint, kraftfullt och kul, med fokus på att våga tro på sig själv och ge allt.

Contemporary
Med ursprung från de klassiska moderna dansteknikerna har contemporary utvecklats. Det är utforskande, lekfullt och banbrytande. Att utgå från den egna kroppen och en känsla eller tanke snarare än en form är A och O. Med inslag av akrobatik, capoeira, teater och mycket mer jobbar man fram sitt egna rörelsemönster. Det finns inget rätt och fel utan det finns bara olika sätt att röra sig på. Vi jobbar mycket med floorwork och att färdas över golvet i olika kombinationer. Räkna med att använda händer lika mycket som fötter och fantasi lika mycket som kropp.