NYHETER       OM OSS / KONTAKT       KURSER & ANMÄLAN       TÄVLINGSDANS       ZUMBA / TRÄNING
PRISER / VILLKOR       LÄRARE       GALLERI       YOUTUBE       DANSLÄNKAR       BLOGG       FACEBOOK
 
LÄRARE
 

JAAKKO KULMALA


Jaakko Kulmala är danspedagog och koreograf utbildad i Sverige och USA. Utöver det gått olika intensiv kurser i jazzdans, improvisation, komposition och koreografi. Föreläsare i jazzdansens historia. Han har medverkat som dansare i olika föreställning i Sverige och utomlands. Deltagit i modeshower, danskompanier och har uppträtt i tv.

Utbildning:
  • Simonson society of Sweden, Stockholm Sverige 2014-2015
    Certifierad instruktör i Simonson dansmetod, läs mer >>
  • Peridance Capezio Center, New York USA 2013
    International VISA Student Program, läs mer >>
  • Dans och cirkushögskolan Stockholm, Sverige 2008-2011
    Kandidatexamen i danspedagogik och jazzdansimprovisation
Den mångsidiga fysiska och mentala utvecklingen hos eleven är mitt främsta mål i undervisningen. Elevens upplevelse om sin kropps ökade förmågor är en drivkraft som tar eleven, mig och själva dansen vidare till nästa nivå. Utöver mina egna konstnärliga idéer består mina undervisningsverktyg av den vältänkta strukturerade pedagogiken och den fördjupade kunskapen om dansämnen. Arbetet och utbildningar på tre olika länder – Sverige, Finland och USA - har gett mig förståelse för olika undervisningsstrategier, språk och vidgat min syn på dans och träning för olika personer och nivåer. Jag vill helt enkelt utbilda inspirerande, kroppsmedvetna och kreativa dansare.

Jag är målorienterad, vilket syns i mitt arbete. Jag är van vid att jobba hårt för att nå mina mål och detta vill jag förmedla till mina elever: att dansglädjen kommer fram när man behärskar sin kropp och ser sina färdigheter och möjligheter. Min erfarenhet som dansare genomsyrar naturligtvis det pedagogiska arbetet. Jag anser att jag har den tålamod och passion som krävs för att locka fram denna personliga talang och utveckling hos mina studenter oavsett dansämnet.