KURSER PÅ DANSVERKSTAN
 
 
NYHETER       OM OSS       KURSER       ANMÄLAN       LÄRARE       TRÄNING       TÄVLING
 


HIPHOP
Anmälan >>

Hiphoplärarna på Dansverkstan har alla sin egna personliga stil, men de jobbar efter samma koncept vilket är att groova och utveckla sin egen stil med att bli rytmisk o avslappnad på dansgolvet. Hiphopen utvecklas ständigt i takt med musikens utveckling och kan läras ut på flera olika sätt. Till räkning, rytmer, melodi, texter, den kan vara full med variation, hårt o rakt till mjuk och tungt, det kan vara mycket dans nere på golvet till motsatsen bara stående samt väldigt fysisk till styrka och kondition och även med dynamik. Hiphopen är väldigt personlig så inga fel kan göras här, var bara dig själv o digga till musiken.

Old School
Hiphop är en gatukultur och levnadsstil som växte fram i USA, södra Bronx, under 1970-talet. Dansen inom hiphopen har genom året fått många olika namn och brukar delas upp i två kategorier, Old School och New School, namnen är kopplade till när stilarna grundades. Old School är benämningen på de äldre stilarna som har utvecklats från gatan. Ex. B-boying/B-girling (Breakdance), Hype (new jack swing), Freestyle, Locking, Popping, Waacking. (De tre sist nämnda kallas även med ett gemensamt namn för Funkstyles) På vår Old School klass kommer du att få ta del av alla dessa stilar.

RnB / Ragga
Denna klass jobbar vi med 2 olika musikstilar fast med en rå, utlämnande, teatralisk attityd i dansen. Så olika men ändå samhörighet. RnB som har sin grund från 80-talets soul och hiphop musik till dagens kända artister såsom Usher, Beyonce, Rihanna, med låtar som vill beröra. Känslor tas fram till steg, det kan bli obesvarad kärlek till sökande till ett varmt hjärta. Hiphop steg som förmedlar. Ragga/Dancehall härstammar från Jamaica och har sina rötter i reggae och ska musiken. . Karaktäristiskt för dancehallen är en Dj som toastar (pratsjunger) över ett digitalt beat, en riddim (rhythm). Dansstilen dancehall utvecklas ständigt, dansarna tävlar om vem som kan skapa den senaste dansen, till den senaste riddim’en, på så vis ändras hela tiden steg och rörelsemönster. Dansarna jobbar med isoleringar av kroppsdelar samtidigt som det hela tiden gäller att håller en låg tyngdpunkt och ett gung i kroppen.

Ragga/Reggaeton
Reggaeton är både en musik- och dansstil med rötter i latinmusik och reggae. Reggaen fördes till Panama med jamaikanska invandrare under 70- och 80-talet och man började sjunga reggae på spanska. I slutet på 80-talet hade stilen förts vidare till Puerto Rico, där man blandade in rap och stilen reggaeton uppstod. Reggaeton har både musikaliska och dansinspirerande influencer från Jamaikansk dancehall, Trinidads soca, samt de olika latinamerikanska stilar såsom salsa och merengue. Streetstilar som hiphop och house blandas även med i denna breda dansstil men mer till en sensuell stil med stor frihet. Reggaeton ohar en tydlig rytm som även kallas Dem bow, vi dansar till både reggaeton och dancehall på denna klass.

HipHop Roots
Konceptet handlar om att få en djupare förståelse för hiphop dansens grunder och dess utveckling. Vi kommer att fokusera på hiphopens grundteknik och arbeta med förståelsen att en stark grund formar en avancera dansare. Vi jobbar med olika lager och koncept inom dansstilen som kommer att utveckla både förståelsen för dans och kroppens förmåga att utföra den. Klasserna består av koreografi, övningar och freestyle.

Lofting /House
House är en social freestyle dans som har sina rötter från clubar i Chicago och New York. Huvudelementen i dansstilen är footwork, Jacking och Lofting. House betonar snabba och fot-orienterade steg med en flytande känsla i överkroppen och även floorwork. House är en dansstil där känsla och frihet står i fokus. Musiken tar med oss på en resa genom tid och rum där vi lär oss att dansa fritt med oändliga variationer av dansstilens grundsteg. Lofting är en väldigt smidig/flytande freestyle dans med element från flera olika stilar som Contemporary, Capoeira, Gymnastics m.m. Dansstilen utövas mycket på golvet.

Battle All styles
Är en dansklass där du lär flera olika hiphopstilar såsom; HipHop/New Style, House,Funk, Popping,Krumping Hype/New Jack Swing,Breaking m.m Du lär dig grunderna och får ett "dansbiblotek" i din kropp samt styrkan att behärska flera olika stilar, känna igen musiken och kunna vara bekväm i din dans.

Feminine Vibe
Commercial jazz/feminin hiphop. Dansanta koreografier som är intensiva med kvinnlighet och mycket uttryck och passion, till olika typer av popmusik och musikvideos så som Beyonce, Rihanna, Britney Spears m.m.

Anmälan >>