KURSER PÅ DANSVERKSTAN
 
 
NYHETER     OM OSS     KURSER / BOKA     LÄRARE     ZUMBA&TRÄNING     TÄVLINGSDANS
 


Boka aktiviteter och artiklar Body Rhythm
Dans behöver inte vara prestation eller förbestämda steg och koreografier framför en spegel eller på scen, dans är så mycket mer. Att få röra på sig till musik och låta energin flöda genom kroppen ökar sitt egna välbefinnande samt att man får en bättre kontakt med sig själv. Livet vi lever snurrar snabbt förbi och man ska helst var uppkopplad 24/7, man kan uppleva att skola, familj, vänner, jobb ställer krav och media visar en tydlig bild på hur livet ska se ut. Är man en av dom som vill vara högpresterande så finns risken att manistället insjuknar/går in i väggen av sitt driv till att vilja jobba hårt och vara duktig. Hälsan blir försummad.

Dansklassen Body Rhythm finns i 2 olika ålderskategorier och fokus ligger på att hitta tillbaka till sig själv, glädjen samt få en stark självkänsla och även en medvetenhet om sin egen självbild.

Låt inte dina problem hamna i centrum, utan låt dansen, gemenskapen och rörelseglädjen få dig att må bättre.

Att dansa kan vara fysiskt ansträngande, vilket i sin tur ger effekter som ökar välbefinnandet, man får även en bättre kondition, bättre kroppsuppfattning och en stiligare hållning :-) Danslektionen blir på så sätt en fristad från vardagens problem, samt ett ställe utan krav och prestige då vi dansar utan fokus på det yttre.

Lektionerna innehåller olika dans och musikstilar (hiphop, jazz, dubstep, reagge m.m),vi värmer upp kroppens olika delar och dansar de 7 olika rytmerna, eget skapande, improvisation till tydliga instruktioner, rörlighet, styrka, meditation och avslappning. Olika upplägg vid varje tillfälle. Alla kan dansa, ingen prestation. Stängda dörrar och en sluten grupp där vi skapar en trygg och lugn atmosfär. Dansen löser upp spänningar, frigör energier och man upplever sig själv piggare.

Inga förkunskaper.

Varmt Välkomna