PERSONAL PÅ DANSVERKSTAN
 
 
 

AMANDA STÖÖP
Dansen har sedan barnsben varit en stor del av Amandas liv. Det började med uppvisningar i vardagsrummet för familjen men vid sex års ålder började hon på dansskola. Vid nio års ålder började hon tävla i hip hop och disco och hon har sedan dess vunnit ett antal SM-medaljer i båda stilarna och i olika kategorier varav tre guld i hip hop.

Amanda har representerat Sverige i landslaget sedan 2008 och tävlat i både EM och VM i både disco och hip hop med några utmärkande resultat, bland annat en 7:de plats på EM i Hip Hop för vuxna flickor och en 5:de plats på EM i battle. År 2019 blev hon nordisk mästare i Hip Hop för vuxna flickor.

Amanda har även tränat jazz och balett under många år. Efter gymnasiet gick hon två dansutbildningar; Åsa Folkhögskolas "Five Styles" och Scandinavian Dance Education. Hon har medverkat i scenuppdrag så som Wagners opera "Rhenguldet" i Vattnäs Konsertlada som både dansare och statist och som dansare bakom Tusse på konserten "Together for a better day" på Avicii Arena. Förutom detta så undervisar hon i olika stilar för olika åldrar på olika skolor i Sverige och reser runt i Sverige och världen för att träna och dansa för att bli den bästa dansaren hon kan bli. Amandas mål med undervisningen är att föra sin kunskap vidare, att både hon och eleverna ska få prova nya saker men framför allt att dela sin dansglädje och ha roligt tillsammans.

CV

Utbildning
2016- 2017 Scandinavian Dance Education
2015-2016 Five Styles på Åsa Folkhögskola
Arbetslivserfarenhet
2021 Jobbade som dansare bakom Tusse på konserten "Together for a better day" på Avicii Arena.
2021 Dansundervisning, Base23 i Stockholm.
Jag undervisar i kommersiell hip hop och hip hop för olika åldrar och nivåer för både utbildningar och hobbygrupper.
2021 Jobbade som dansare och även assisterande koreograf i ett nummer till ett av Crowd 1 företagsevenemang.
2019 Jobbade som dansare och statist i operan Rhenguldet i Vattnäs Konsertlada.
2019-2020 Dansundervisning, Nerikes Dansinstitut i Örebro. Jag undervisade i hip hop för olika åldrar.
2019 Dansundervisning, Dansstudion Hallsberg i Hallsberg. Jag undervisade i hip hop för olika åldrar.
2017-2019 Dansundervisning, M&M Dansskola i Mora. Jag undervisade i stilarna disco, kommersiell hip hop och hip hop för olika åldrar.
2017- Dansundervisning, Move 2 Dance i Knivsta. Jag undervisar i stilarna disco, jazz, kommersiell hip hop och hip hop för olika åldrar.
2017 Volontär arbetat på Streetstar "Back to the club" i Stockholm
2016 Volontärarbetat på Streetstar i Stockholm
2016 Volontärarbetat på Juste Debout Nordic i Danmark

Övrigt
  • Somrarna 2017, 2018 och 2019 åkte jag till Tyskland för att deltaga på Urban Dance Camp.
  • Tillsammans med min klass på Scandinavian Dance Education och SDA genomförde vi vårshowen på Maximteatern våren 2017.
  • Hösten 2016 dansade jag tillsammans med min klass på Scandinavian Dance Edcation på Friends Arena då KPMG hade företagsfest.
  • Hösten 2016 dansade jag tillsammans med min klass på Scandinavian Dance Education på Annexet på Marabous 100-års jubileum.
  • Jag började dansa vid sex års ålder och började tävla när jag var nio år i disco och hip hop för dansorganisationen SDO, Sveriges Dansorganisation. Vid 11 års ålder blev jag uttagen till Sveriges landslag i hip hop och har representerat Sverige i hip hop sedan dess på flertalet EM och VM. Mellan åren 20142015 fick jag även chansen att representera Sverige i disco vid två EM och ett VM. I Sverige har jag vunnit ett antal SM-medaljer, varav tre SM-guld. År 2017 vann jag brons på Nordiska Mästerskapen i hip hop och år 2019 vann jag guld.